Asksmycken, ett mycket personligt minne

Asksmycken, ett mycket personligt minne

Asksmycken

Numera behöver du inte alltid förvara askan från en avliden person i en urna. Du kan också välja att bära en liten mängd aska i ett asksmycke. Asksmycken är smycken som är speciellt utformade för att rymma en liten mängd aska, en hårlock, jord eller ett tygstycke. På så sätt kan du alltid ha din älskade med dig.

Vad är asksmycken?

Asksmycken är smycken där du kan förvara aska, en hårlock, ett tygstycke eller jord som bevarats från din avlidna älskade. Det finns olika typer av asksmycken, t.ex. ringar, berlocker, armband och hängsmycken. Hos URNBUTIKEN. hittar du ett brett utbud av asksmycken.

Olika typer av asksmycken

Våra asksmycken finns i olika former och material och kan bäras av vuxna och barn. Eftersom vi har ett stort urval finns det alltid något som passar dig eller din avlidna älskade. Vi använder endast högkvalitativa och hållbara material så att du kan bära smyckena länge.

Vi säljer olika guldsmycken av aska såsom hängsmycken av aska, ringar och armband. Våra guldsmycken är handgjorda av en erfaren guldsmed och finns i vitguld och gult guld i 14 och 18 karat.

Alla silver asksmycken är tillverkade av 925 sterling silver. Det innebär att smyckena består av 92,5 % silver och att de återstående 7,5 % består av en legering för att öka hållfastheten.

Vi säljer också asksmycken i rostfritt stål. På grund av sin antiallergiska karaktär och hårdhet är detta material mycket lämpligt för tillverkning av asksmycken. Med den här typen av asksmycken behöver du inte oroa dig för att de ska bli skadade eller repade, eftersom det är ett mycket hållbart material. Vi har också ett antal produkter i vår kollektion som är guldpläterade. Detta ger dig lyxen av guld till ett konkurrenskraftigt pris.

Hur fyller man en asksmycke?

Det är lätt att fylla asksmycket själv. De flesta asksmycken har ett skruvlock som du enkelt kan öppna och stänga själv. Vi skickar alltid med en fyllningsmanual med varje beställning av asksmycken, där vi förklarar steg för steg vad du ska göra. Vi rekommenderar att du alltid limmar fast smycket för att förhindra att skruven lossnar. Vi erbjuder också asksmycken där askan ingår i smycket. Askan bearbetas i dessa smycken av vår guldsmed.

Om du väljer ett smycke av aska som du inte kan fylla själv, URNBUTIKEN. erbjuder dig möjligheten att skicka en förslutningsbar påse (zip lock-påse) med ditt ordernummer och ditt namn så att vår guldsmed/juvelerare kan fylla smyckena åt dig.

Fyllning av asksmycken med en hårlock, jord eller tygbit

Ibland är det inte möjligt att använda aska till asksmycken, till exempel i länder där det är förbjudet att behålla askan från en kremering. Om så är fallet kan du välja att till exempel använda en lock av den avlidnes hår, en bit jord eller ett tygstycke i smyckena.

Det är också möjligt att personifiera asksmycken genom att gravera till exempel namn, datum eller text i dem. Vi har också ett antal smycken i vårt sortiment som du kan göra personliga med hjälp av ett fingeravtryck. Detta smycke symboliserar bandet med din älskade.

Behöver du råd om hur du köper smycken med aska?

Att välja asksmycken är en mycket personlig process. Om du behöver råd är du välkommen att kontakta oss. Du kan nå oss på telefon från måndag till fredag, fylla i kontaktformuläret, skicka e-post eller chatta med oss.



Copyright © 2021 - 2035 | Legend Corporation | All rights reserved