Miniurnor | Små urnor

Fler och fler väljer att förvara en liten mängd aska, jord från graven eller ett personligt minne i en miniurna, en liten urna att ha hemma, efter kremeringen av ens avlidne närstående eller husdjur. Genom att välja en miniurna kan man dela upp sin närståendes aska mellan flera urnor, och på så sätt kan varje familjemedlem behålla en del av askan. Det är också möjligt att strö ut en del av askan. 

Varför köpa en miniurna hos URNBUTIKEN?

Våra miniurnor kännetecknas av deras moderna design och iögonfallande utseende. Urnorna finns i olika storlekar, färger, material och designer. Vi säljer till exempel miniurnor med värmeljus, miniurnor med en fågel och miniurnor med fotoram. Våra handgjorda produkter är vackert designade och professionellt utförda. Kontakta oss om du önskar en skräddarsydd miniurna, så kan vi göra en design utifrån din idé. Har du en fråga eller anmärkning om en urna? Vänligen kontakta oss.

Miniurnor i olika material och prisklasser

Vårt utbud av miniurnor är konkurrenskraftigt prissatta, mycket prisvärda och tillverkade av högkvalitativa material. Om du letar efter en prisvärd miniurna har du kommit till rätt ställe. En av våra mest sålda prisvärda miniurnor är miniurnhjärtat. Denna urna finns i svart, vit, silvergrå, mörkblå och röd. Även om miniurnan är prisvärd garanterar vi hög kvalitet, och urnorna är tillverkade med kärlek och omsorg.

Vi har även dyrare urnor i vårt sortiment, tillverkade av våra konstnärer. Dessa konstnärer kommer huvudsakligen från Nederländerna och Belgien, men vi arbetar även med andra europeiska konstnärer. Tack vare dessa samarbeten finns det alltid en urna som uppfyller alla dina önskemål. Vi lyfter fram ett antal material nedan för att hjälpa dig att göra ett välinformerat val.

Miniurna i glas

De flesta miniurnor glas är gjorda av högkvalitativt Böhmiskt kristallglas eller kristallglas, som är blåst av nederländska konstnärer. Eftersom våra glasurnor är handblåsta har varje urna ett unikt färgmönster. Detta gör urnorna till ett konstverk i sig. Våra glasurnor är inte lämpliga att placeras utomhus, eftersom de inte är vattentäta. Under vintern kan vattnet i urnan frysa, vilket kan göra att glaset spricker. 

Miniurna i keramik

Keramiska miniurnor finns i olika prisklasser, former och färger. Våra keramiska miniurnor är tillverkade för hand och uppfyller höga kvalitetskrav. Keramiska urnor är särskilt lämpliga för inomhusbruk, men ibland går det även att placera dem utomhus. Dessa utomhusurnor har ett skyddande lager eller är brända i en högre temperatur som hindrar att vatten eller fukt absorberas. Detta förhindrar att urnan spricker under vintern. Urnans produktsida anger om den är lämplig för utomhusbruk. Inte helt säker? Tveka inte att kontakta oss!

Miniurna i trä

Våra miniurnor i trä är handgjorda, vilket gör dem unika. Vi har miniurnor i trä i olika former, som fyrkantiga, med tavelram och runda. Alla har ett varmt utseende. Eftersom trä är en naturprodukt lämpar sig träurnorna endast för inomhusbruk.

Miniurna i mässing

Mässing är en legering av zink och koppar, ett hårt material som är lätt att arbeta med. Detta gör mässing till ett lämpligt material för tillverkningen av urnor. Ett stort antal mässingsurnor kan också graveras eller förses med gravyrplatta. Möjligheterna anges per produkt. Mässingsurnor är inte lämpliga för utomhusbruk eftersom de kan oxidera på grund av fukt.

Miniurna med fjäril

Miniurnor med fjäril säljs i stor utsträckning eftersom en fjäril har flera symboliska betydelser. Fjärilen symboliserar livets korthet och skörhet, på grund av dess korta livslängd och ömtålighet. Därför passar en miniurna med fjäril bra i samband med en ung människas bortgång. Fjärilen representerar också glädje, eftersom en fjäril visar livets sorglösa sida. Slutligen har fjärilen också en religiös betydelse och symboliserar de tre stadier som själen går igenom: liv, död och uppståndelse. En miniurna med fjäril är därför alltid en vacker och passande idé. 

Behöver du råd om att köpa en miniurna?

Vill du ha råd om att köpa en miniurna? Tveka inte att kontakta oss! Du når oss via telefon, genom att fylla i kontaktformuläret, skicka ett e-postmeddelande eller chatta med oss.

Copyright © 2021 - 2035 | Legend Corporation | All rights reserved