Företagens sociala ansvar

URNBUTIKEN Företagens sociala ansvar CSR

URNBUTIKEN. och hållbarhet

Sedan 2007 har URNBUTIKEN använt e-handel för att komma närmare konsumenternas personliga önskemål genom vårt omfattande sortiment av produkter och möjlighet till skräddarsydda lösningar. Motivationen att ständigt förbättra sig är inneboende i vårt team. Medan vi var pionjärer 2007 med en av de första urnbutikerna på nätet i Europa, är vårt nuvarande mål att inspirera och främja hållbarhet.

Vi är ett ungt och entusiastiskt team som siktar på innovation inom begravningsbranschen. Med vår mångkulturella bakgrund har vi en god förståelse för olika kulturers normer och värderingar. Vi är djupt kopplade till samhället och har möjlighet att bidra positivt.

Vår ambition

Vi strävar efter att bli bättre varje dag! Från ansvarsfull förpackning och leverans till användning av 100% solenergi i vår byggnad. Med vårt alltmer hållbara produktsortiment strävar vi efter att hjälpa kunderna att göra medvetna val och minimera våra CO2-utsläpp per förpackning för att lämna minsta möjliga ekologiska fotavtryck.

Logistik och miljö

Tillsammans med våra leveranstjänster strävar vi efter att leverera de varor som våra kunder beställt så effektivt och hållbart som möjligt. Detta inkluderar återanvändning av lådor och förpackningsmaterial från våra leverantörer. Endast när det inte finns tillräckligt med förpackningsmaterial från våra leverantörer använder vi våra egna återvunna förpackningsmaterial. När det är möjligt undviker vi användning av fyllnadsmaterial. Vi har också beaktat miljövänliga pakettransportörer i vårt val av leveranspartners.

Vår arbetsplats

Vår arbetsplats på Roggemole i Lemmer byggdes 2018 enligt de senaste byggstandarderna och har en A+++-märkning. Sedan starten har vi drivits helt av solenergi. En viktig del av denna övergång var installationen av solpaneler på taket. Dessutom är alla utrymmen utrustade med LED-belysning och ljussensorer. När utrustning behöver bytas ut väljer vi hållbara alternativ.

Avfallssortering

Att sortera avfall är en självklarhet för oss. Vi sorterar vårt avfall i:
•    Organiskt avfall (grönsaker, frukt och trädgårdsavfall)
•    Papper och kartong
•    Glas
•    Plast
•    Batterier
•    PET-flaskor

Våra datorer och system

I slutet av dagen ser vi till att vår utrustning är avstängd. När vi valt våra hosting- och datacenter har vi också tagit hänsyn till partners som arbetar så medvetet som möjligt. URNBUTIKEN släpper ut 95% mindre CO2 än andra webbplatser.

Utskrift

Lyckligtvis behöver vi sällan skriva ut. Endast våra etiketter och ett fåtal manualer. De flesta manualer digitaliseras och läggs till i vår digitala korrespondens. Vi skickar även våra följesedlar och fakturor digitalt. Även vår administration är 100% digital.

Distansarbete

Hälften av vårt team arbetar hemifrån. Den största ekologiska fördelen med distansarbete är minskningen av pendling. Vi strävar efter att hålla digitala möten så mycket som möjligt, det gjorde vi redan innan pandemin. Vi strävar också efter att ha digitala möten med leverantörer när det är möjligt.

Förpackning

Vi paketerar våra kunders beställningar på ett skräddarsytt och effektivt sätt, vilket kräver mindre kartong och tejp. Vissa produkter kan kräva lite rymligare förpackningar för att förhindra brott.

Vi återanvänder lådor och förpackningsmaterial från våra leverantörer. Endast när tillräckligt med förpackningsmaterial inte finns tillgängligt från våra leverantörer använder vi våra egna återvunna förpackningsmaterial. När det är möjligt undviker vi användning av fyllnadsmaterial.

Leverans

Vi samarbetar med leveransföretag för att ytterligare förbättra hållbarheten i vår leveransprocess. Kunder kan hämta sina paket på en av de tusentals DHL-upphämtningsställena. Vi har också beaktat miljövänliga pakettransportörer i vårt val av leveranspartners.

Vi strävar efter att minimera returer genom personliga slutbesiktningar. Eftersom vi erbjuder många handgjorda produkter skickar vi också ett foto om produkten skiljer sig från bilden i vår webbutik.

Butik och sortiment

Inom vårt breda sortiment av produkter är det viktigt för kunderna att göra välinformerade val, bland annat när det gäller artiklarnas ursprung, produktionsprocess och miljöpåverkan. Vi strävar efter att stödja kunderna i att göra hållbara val under sin shoppingupplevelse. Vi föredrar att samarbeta med lokala konstnärer och leverantörer. Dessutom erbjuder vi biologiskt nedbrytbara urnor.

Biologiskt nedbrytbara urnor är miljömässigt ansvarsfulla urnor som gradvis bryts ner över tiden och blir en del av jorden eller vattnet igen. Dessa miljövänliga biournor är tillverkade av växtbaserade material och är lämpliga för att begrava aska i marken.

De biologiskt nedbrytbara urnorna är miljövänliga, 100% miljövänliga och 100% biologiskt nedbrytbara. Dessa unika urnor är baserade på vagga-till-vagga-principen.

Copyright © 2021 - 2035 | Legend Corporation | All rights reserved