Askspridning

Askspridning

Askspridning

Visa som Rutnät
Rutnät
Listvy
Listvy
Filter
Visa som Rutnät
Rutnät
Listvy
Listvy
Filter

Askspridning, att sprida din älskades aska på ett speciellt sätt.

Ett bra alternativ är att sprida (en del av) askan på en plats som framkallar ett speciellt känslomässigt minne. När du väljer att sprida din älskades aska (eller få den spridd) finns det olika alternativ för att göra det.

Om du vill sprida ut aska efter en avliden person på en annan plats än en begravningsplats ska du ansöka om tillstånd för det hos Länsstyrelsen. Man kan inte ansöka om tillstånd i förväg, det vill säga medan man fortfarande är i livet. Det kan bara ske efter att någon har avlidit.

Du får inte förvara urnan hemma i väntan på att sprida ut askan. Den måste förvaras i krematoriet, eller hos församlingen som ansvarar för begravningsverksamheten. Urnan får endast hämtas i anslutning till det tillfälle då du ska sprida askan.

I Sverige är det kommunen som ansvarar för all begravningsverksamhet, inte församlingarna.

Spridning av aska på land

Att sprida askan från en avliden älskad person kan göras på olika sätt och på olika platser. Från en varmluftsballong, ett flygplan eller en helikopter, eller till fots, kan askan spridas över ett område eller en annan plats som var speciell för den avlidne.

Artiklar som sprider aska, t.ex. rör som sprider aska

I den här kategorin hittar du föremål som är utformade för att sprida askan på vatten, till exempel. Dessa inkluderar biologiskt nedbrytbara urnor och askspridningsrör för att sprida din älskades aska på ett värdigt sätt.

Scatter-bägarna finns i olika utföranden. De är mycket lätta att använda. Spridningsrören lämpar sig för begravning, askspridning eller som ett minnesmärke. Det breda utbudet av modeller erbjuder något för alla och de olika storlekarna gör att de lämpar sig för olika ändamål. Om spridningen till exempel sker på olika platser kan askan delas upp i flera mindre rör. Dessa vackra spridningsrör är avsedda som ett alternativ till de oattraktiva spridningsbehållarna. Vid utformningen har man tagit hänsyn till att de ska vara lätta att använda för både begravningsentreprenören och familjen. Våra spridningsburkar är ett miljövänligt val eftersom de är tillverkade av 90 % återvunnet material och är biologiskt nedbrytbara.

Spridning av aska över vatten

Spridning över vatten kan göras på olika sätt och på olika platser. Du kan tänka dig att sprida askan från en luftballong eller ett flygplan. Det är också möjligt att sprida askan från t.ex. ett motorfartyg, en segelbåt. Askan kan spridas i en flod, ett inlandsvatten eller i havet.

Spridning av aska i luften

URNBUTIKEN. erbjuder dig möjligheten att sprida askan från en älskad person på en höjd av 20 km. Askan placeras i en speciell miljövänlig ballong med hög expansionskapacitet som sedan fylls med helium. När askballongen släpps loss kommer den omedelbart - i en stigande linje - att stiga upp i luften.

Våra samarbetspartner kan ta hand om hela spridningsförfarandet åt dig. Detta innebär att man måste få tillstånd att sprida sig och ha en ballong, ett flygplan, en helikopter eller ett fartyg tillgängligt. Vi kan också göra askan lämplig för spridning och tillhandahålla ett officiellt intyg om spridning. Självklart kan du delta i spridningsceremonin tillsammans med din familj och dina vänner. Om du vill ha en organiserad ceremoni har vi en erkänd begravningsentreprenör tillgänglig.

Som en påtaglig påminnelse om askspridningen får du ett officiellt intyg och en förvaringslåda för kremeringsstenen efter spridningen. Förutom att sprida askan väljer man ofta att behålla en del av askan i en miniurna eller ett asksmycke.

Har du en särskild önskan om att sprida din älskades aska? Om så är fallet, vänligen kontakta oss.

Copyright © 2021 - 2035 | Legend Corporation | All rights reserved