Skulle du vilja köpa en urna som ett personligt sista minne?

En förändring håller på att ske inom begravningsbranschen. Medan begravningar brukade vara normen har kremering ökat i popularitet de senaste åren. Med denna ökning av antalet kremeringar har även utbudet av urnor ökat enormt. Att köpa en urna är en känslomässig process som kräver mycket eftertanke. Du kan välja en urna i traditionell form, men du kan också välja en urna i en modern, oigenkännlig och konstnärlig form. Dessutom ska urnan såklart passa din anhöriga och ha en fin plats i ditt hem. Så ta dig tid och titta runt.

Det finns lika många sorter som det finns smaker: Letar du efter en stilren, modern urna i rostfritt stål eller en klassisk urna i keramik? Urnor finns i alla former och storlekar, från glas till trä, men även i plast eller natursten. Urnor finns i olika färger, som guld, silver, svart eller vit. Vi har en otroligt omfattande kollektion. En annan bra sak är att det är otroligt enkelt att köpa en urna över Internet. När allt kommer omkring har du tillräckligt att tänka på efter en närståendes bortgång. Efter kremeringen kan du få urnan begravd på en kyrkogård eller krematorium, men du kan också ge den en vacker plats hemma. En vacker urna som ett personligt sista minne säkerställer ett fint minne av den avlidne. Letar du efter en speciell urna som inte finns i vårt sortiment? Kontakta oss för möjligheter.

Vänligen observera att det inte är lämpligt att placera en askbehållare i alla urnor. Kontakta din begravningsbyrå eller krematorium om du vill vara säker på vad som är tillåtet och vad som inte är tillåtet.

Köpa en miniurna, duo-urna eller husdjursurna

Utöver de vanliga urnorna säljer vi även urnor som lämpar sig för förvaring av en del av askan, urnor som lämpar sig för förvaring av aska från flera närstående samt urnor som lämpar sig för djur.

Miniurnor

Nuförtiden väljer allt fler att förvara en mindre mängd aska i en så kallad miniurna. En miniurna passar när flera anhöriga vill skapa en minnesplats för den närstående. En annan anledning till att välja en miniurna är när du vill strö ut en del av askan och behålla en del.

Duo-urnor

Vill du förena askan från flera närstående? I så fall kan du välja en duo-urna. Duo-urnor är urnor som symboliskt kombinerar askan från två närstående. Detta gör att par eller familjemedlemmar kan vara tillsammans även efter deras död.

Husdjursurnor

En husdjursurna är en liten urna där ditt husdjurs aska kan förvaras. Husdjur har en viktig plats i våra liv, så de förtjänar en värdig minnesplats. Genom att förvara askan efter ditt avlidna husdjur i en husdjursurna skapar du en påtaglig påminnelse och en plats dit du kan gå för att minnas din trogna följeslagare.

Köpa en urna online

Under en lång tid var kremering inte särskilt populärt i Sverige, men nuförtiden märks en uppåtgående trend. Med denna ökning av kremering ökar också efterfrågan på urnor. URNBUTIKEN. erbjuder dig möjligheten att skapa en valfri urna via Internet. Det kan verka konstigt att köpa en urna via Internet, men det är också väldigt bekvämt. Efter kremeringen av en närstående behöver du förmodligen vila. Ta en paus från all uppmärksamhet och ta dig tid för att bearbeta din sorg. En del av denna process är att välja en vacker urna för den avlidne. Att köpa en urna online innebär att du kan beställa ett vackert minnesmärke från ditt hem. Har du en fråga om en urna? URNBUTIKEN. svarar gärna på dem åt dig!

Vad ska jag tänka på när jag köper en urna?

En urna är ett personligt minnesmärke där askan eller en del av den avlidnes aska förvaras. Att köpa ett sådant känslosamt föremål är inte enkelt. Därför rekommenderar vi att du tar dig tid. Vi rekommenderar att du tar dig tid och scrollar igenom vår webbshop för att se vad du tycker om. Detta kommer att ge dig idéer som du kan diskutera med din familj. För att hjälpa dig att göra detta har vi några råd till dig i processen att välja en urna.

Hur mycket kostar det att köpa en urna?

Vårt sortiment kännetecknas av konkurrenskraftiga, prisvärda urnor tillverkade av högkvalitativa material. Naturligtvis innehåller vårt sortiment även "dyrare" urnor. Dessa är vanligtvis unika urnor tillverkade av våra konstnärer. De är expertdesignade konstverk och ingen urna är den andra lik. En hel del tid och omsorg ägnas åt utformningen och utsmyckningen av dessa urnor. Våra konstnärer kommer främst från Sverige och Norge. Vi arbetar också tillsammans med andra europeiska konstnärer för produktionen av våra känslomässiga minnesobjekt.

Hur mycket aska frigörs efter kremering?

Den genomsnittliga mängden aska som frigörs efter kremeringen av en vuxen är cirka 3 till 3,5 liter. Mängden aska beror på vilken typ av trä som används för kistan, storleken på kistan, storleken (längden/bredden) på den avlidne, den avlidnes benstruktur och om ett föremål som ett gosedjur eller en bok lades i kistan. Vill veta mer? Läs då vår blogg om hur mycket aska som frigörs efter kremering.

Var kan jag placera en urna?

Allt fler tar med sig askan så att de kan göra ett bra val vid ett senare tillfälle. Som anhörig kan du välja mellan olika alternativ för askbehållaren. De flesta urnor och miniurnor placeras i hemmet. De placeras ofta tillsammans med ett fotografi, en vas med blommor eller ett ljus. Detta skapar en speciell, vacker och varm minnesplats. Vi har även urnor för utomhusbruk som kan placeras i din trädgård. Detta är en underbar plats om din anhöriga var en naturälskare. En utomhusurna (urna av rostfritt stål, en urna av brons eller en urna av natursten) kan placeras på en sockel eller i ett urnvalv under ett urnmonument eller minnessten.

Varför är det bäst att köpa en urna hos URNBUTIKEN?

Vi förstår att det kan vara svårt att välja och köpa en urna, asksmycken eller minnesmärke. Det är ett känslomässigt beslut och det är viktigt att monumentet är vackert, passande och hållbart. Högkvalitativa produkter, tillverkade med kärlek och omsorg.

Vårt mål är att hjälpa dig att hitta ett påtagligt minne av din älskade på ett öppet, modernt och kundvänligt sätt. Dina önskemål är i centrum. Genom att samarbeta med olika konstnärer hemma och utomlands kan vi erbjuda precis det du vill få tillverkat.

Copyright © 2021 - 2035 | Legend Corporation | All rights reserved