Med minnessmycken, asksmycken, askhängen och askringar kommer din närstående alltid att vara nära.

Efter avskedet och kremeringen av en närstående känner många människor ett behov av att hålla den bortgångne så nära sig som möjligt. Asksmycken erbjuder en lösning.

Du kan självklart lägga din närståendes aska i en urna och ge den en vacker plats i ditt hem, men du kan också välja att bära med dig en symbolisk mängd aska i en askurna. På så sätt kommer du alltid att bära med dig din närstående. Det är också möjligt att lägga en hårlock, lite jord från graven eller en bit tyg från exempelvis favoritplagget i våra asksmycken. Det är väldigt enkelt att fylla asksmyckena själv. När du beställer ett smycke, till exempel en askring eller ett askhänge, skickar vi instruktioner om hur man fyller dem till dig. Som regel behöver man inte mer än en kvarts till en halv tesked aska för att fylla smycket. Vi rekommenderar att du alltid limmar smyckena så att skruven inte lossnar. Det finns också asksmycken med askan inbyggd i smycket. Dessa smycken inkorporeras i smycket av vår silversmed.

Det är viktigt för oss att du kan bära asksmycket tillsammans med dina egna smycken. Våra ringar, hängen, örhängen, askberlocker och armband är designade på ett sådant sätt att det inte syns för någon utomstående att du bär ett asksmycke. Du bestämmer själv om du vill berätta det för andra. Vi erbjuder unika, eleganta och moderna minnessmycken för vardagsbruk.

Att bära asksmycken och minnessmycken blir alltmer populärt

I begravningsbranschen, som i alla branscher, finns det trender som kommer och går, men ibland stannar de kvar. Smycken till den avlidnes familj är ett bra exempel på detta. Sedan 2004 har fler människor kremerats än begravts i Severige och Norge, en trend som kommer att fortsätta under de kommande åren. Parallellt med denna trend har fler och fler sätt att bevara askan efter de avlidna utvecklats under senare år. Förutom urnor i alla former och storlekar finns nu även smycken för den avlidnes familj. Dessa är berlocker där du kan förvara en del av askan efter din älskade. Man kan se det som en sorts miniurna, men i form av ett asksmycke, som ett askhänge, askring, örhängen, halsband, armband eller liten skulptur. Ett asksmycke är en påtaglig påminnelse om din avlidne närstående. Dessa smycken är lätta att beställa online. För närvarande är det en växande trend att bära aska i ett smycke. Denna form av hågkomst är personlig, lätt att förverkliga och kan utföras för att passa sin egen smak. Det ser därför ut som att denna asksmyckestrend inte kommer att försvinna.

Varför köpa asksmycken och minnessmycken hos URNBUTIKEN.?

Vi erbjuder asksmycken som kan bäras av både vuxna och barn. Våra asksmycken och minnessmycken finns i många olika former och med ett personligt symboliskt värde. På så sätt kommer du med största sannolikhet att hitta något som passar dig eller din avlidne närstående. Vi tycker att det är viktigt att du kan bära ett smycke under lång tid och att det inte skadas lätt. Därför hittar du bara smycken gjorda av slitstarka material, som högkvalitativt rostfritt stål eller 316 rostfritt stål, silver och guld, i vårt sortiment.

Kan jag även anpassa asksmyckena?

Det är också möjligt att göra ditt asksmycke personligt genom att få det graverat med namn, datum eller en vacker text. Vi samarbetar med konstnärer som till exempel smider en vigselring till ett asksmycke helt efter dina önskemål. Hittar du inte det smycke du önskar? I så fall kan du skicka en design eller idé för asksmycket till oss. Vi kan måttbeställa ditt smycke. Kontakta oss i så fall.

Smycken med fingeravtryckasksmyckena med fingeravtryck

Ett annat sätt att göra ett asksmycke personligt är genom ett fingeravtryck. Med hjälp av finns minnet av en speciell person kvar för alltid. Fingeravtryckssmycken symboliserar bandet med ditt barn, din pappa, mamma eller närstående. Det är ett personligt smycke, ett minne av din närstående som erbjuder mycket tröst efter förlusten. Ett fingeravtryck är unikt. Ingen i världen har exakt samma fingeravtryck. Tillsammans med våra konstnärer gör vi din närståendes fingeravtryck till ett speciellt smycke, till exempel ett hjärta. Vi har olika asksmycken med fingeravtryck, såsom askhängen med fingeravtryck eller en ring med fingeravtryck. Vi har fingeravtryckssmycken i guld, silver eller rostfritt stål.

Asksmycken av rostfritt stål

Asksmycken av rostfritt stål är designade och tillverkade för hand av erfarna silversmeder. Rostfritt stål är mycket lämpligt för tillverkning av asksmycken på grund av sin hårdhet och antiallergiska karaktär. Du behöver inte oroa dig för att asksmycket ska skadas eller repas. Det rostfria stålet som används är typ 316 (kirurgiskt stål). Detta är det stål med högst kvalitet som används vid tillverkning av smycken. Det är lika hållbart, och kanske till och med mer hållbart, än silver eller guld. En del av kollektionen är guldpläterad. Ett tunt lager guld appliceras på det rostfria stålstycket. Så du har lyxen av guld till ett konkurrenskraftigt pris.

Asksmycken av silver

Alla asksmycken i silver är gjorda av 925 sterlingsilver, vilket innebär att smycket består av 92,5% silver. Resterande 7,5% består av en legering som ger styrka till asksmyckena. Utmärkande för dessa asksmycken är deras perfekta finish. Alla silversmycken bär en kontrollstämpel som kvalificerar att smyckena är testade och uppfyller stränga kvalitetskrav.

Asksmycken av guld

Vi säljer olika asksmycken i guld, såsom gyllene askhängen, armband och ringar. Dessa asksmycken i guld är designade och handgjorda av erfarna guldsmeder. Vi erbjuder asksmycken i vitt och gult guld i 14 och 18 karat. Det säger sig självt att dessa smycken också är försedda med en kontrollstämpel. I Sverige och Norge är 14 karats guld den vanligaste sortens guldsmycken. 14 karat betyder att den består av 14/24:e-delar guld. I procent är detta 58,5 %. Därför bär asksmycken på 14 karat en stämpel med siffran 585, vilket faktiskt står för guldhalten i tusendelar.

Asksmycken för djur 

När ditt husdjur dör lämnar det ett stort tomrum. Det är därför allt fler djurälskare väljer att behålla (en del av) deras aska. För att alltid bära med dig ditt husdjur har vi även djurformade asksmycken av silver, rostfritt stål och djurformade asksmycken av guld i vårt sortiment. Vi har asksmycken för hundar och katter som ofta har tassavtryck. Vi erbjuder även smycken i form av till exempel en fjäril, häst eller fågel. 

Askarmband

Alla askarmband är av hög kvalitet och tillverkade av rostfritt stål, guld eller silver, i vilken prisklass du än letar efter. Kvaliteten är viktig, eftersom ett vackert askarmband är tidlöst och ska hålla länge. Askarmbanden är designade och handgjorda av erfarna silversmeder. Vår omfattande kollektion av armband passar både kvinnor och män.

Minnessmycken av silver och guld

Våra minnessmycken tillverkas i olika designer och stilar; från klassiskt till modernt. På så sätt är chansen stor att du hittar ett speciellt minnessmycke som passar dig. En passande minnessak. I dessa minnessmycken finns inte plats för kremeringsaskan och de har endast ett symboliskt värde.

Behöver du råd om att köpa asksmycken? 

Vill du ha råd eller mer information om en produkt? Kontakta oss gärna. Du når oss på telefon från måndag till fredag under kontorstid. Du kan också fylla i kontaktformuläret skicka ett e-postmeddelande eller chatta med oss. Fler råd om att köpa ett asksmycke, askhänge eller asksmycken.

Copyright © 2021 - 2035 | Legend Corporation | All rights reserved