Resomation, den grönaste begravningen

Resomation, den grönaste begravningen

Resomation, den grönaste begravningen. Alkalisk hydrolys är framtiden

Resomation är en relativt ny aktör inom begravningsbranschen och erbjuder ett mycket grönare alternativ till traditionell kremering samtidigt som den ger i stort sett samma slutresultat. Vid resomation genomgår kroppen nedbrytning med hjälp av vatten och en alkalisk lösning. Resultatet är nästan rent vatten och torkad aska som lämpar sig för förvaring i en urna.

År 2014 genomförde den holländska forskningsorganisationen TNO en studie för en begravningsorganisation om möjligheterna till ombildning. Resultaten indikerade att resomation inte bara är mer miljövänligt utan också mer kostnadseffektivt än kremering. Vi är ivriga att se hur begravningsbranschen kommer att anamma denna metod i framtiden.

Hantering av aska efter resomation

Efter resomeringsprocessen återstår en vätska som neutraliseras med saltsyra. Detta lämnar en blandning av aska och vatten. Askan och vattnet separeras sedan. Vattnet kan tas om hand på ett säkert sätt utan att skada miljön, medan askan (eller rättare sagt benresterna) kan användas på samma sätt som kremeringsaska.

Den viktigaste skillnaden mellan aska från resomation och de från kremering är att resomation ger ett vitare och finare pulver. I genomsnitt ger resomation cirka 30 % mer aska än kremering. Om man antar cirka 3 till 3,5 liter aska från kremering skulle detta innebära cirka 3,9 till 4,5 liter från resomation. Detta innebär att den nuvarande generationens urnor kan vara på den mindre sidan. Det blir dock allt vanligare att man sprider ut en del av askan och fördelar den återstående askan mellan flera familjemedlemmar med hjälp av miniurnor. En annan växande trend är att bevara aska i minnessmycken.



Copyright © 2021 - 2035 | Legend Corporation | All rights reserved