En meningsfull urna: symboliska former för urnor

En meningsfull urna: symboliska former för urnor

Symboliska former för urnor

Tiden då en urna alltid var en stor, klassisk vas som stod på spiselkransen är sedan länge förbi. Idag förstår vi att urnor kan komma i alla former och storlekar, och denna anpassning är viktig. Att hantera en personlig förlust är trots allt en djupt individuell upplevelse. Det är bra att välja en urna som resonerar med din smak, dina känslor och ditt förhållande till den avlidne. Symboliska former kan hjälpa till i denna process. Du kanske föredrar en urna som liknar ett konstverk, vilket gör den mindre omedelbart igenkännlig som en urna. Eller så kanske du vill ha en mindre urna som diskret kan placeras på en plats där du kan reflektera över den när du vill. Nyfiken på de symboliska former som finns för urnor? I den här bloggen kommer vi att nämna några älskade symboler för att hedra de avlidna.

Droppformade urnor

En ofta använd symbol när man sörjer en älskad är naturligtvis tåren eller tåren. Tårar är en integrerad del av sorgen, och genom att välja denna form bekräftar och omfamnar du känslan. Den bortgångne kommer alltid att finnas kvar i ditt minne, och genom att välja denna eleganta form ger du din älskade det erkännande de förtjänar. Men en vattendroppe är också en symbol för livets kretslopp: tänk på regnet som faller, vattnet som avdunstar från jorden, bildar moln och faller som regn igen. På ett liknande sätt är vi, och din bortgångne älskade, en del av naturens kretslopp.

Hjärtformade urnor

Symbolen för kärlek och känslor, hjärtat, är en idealisk symbol för att minnas din älskade. Olika typer av urnor finns i form av ett hjärta eller innehåller kärlekssymbolen i sin design. Hjärtat är den ultimata symbolen för att hedra en älskad person, och det kan uttryckas på olika sätt. Hjärtformade miniurnor, till exempel, är också mycket kärleksfulla. Miniurnor kan delas upp på flera platser eller individer, vilket gör att flera familjemedlemmar kan bära eller visa upp en liten hjärtformad urna. Klicka här för hjärturnor.

Fjärilsurnor

Föreställ dig en varm sommarkväll i trädgården och plötsligt flyger en vacker fjäril förbi. Eller under en promenad korsar en graciös fjäril din väg. Fjärilar för med sig lätthet, lycka och frihet när de dyker upp. Fjärilen är en vacker symbol för att minnas en avliden älskad. Den lyfter fram de underbara minnen ni delade och den befrielse som den avlidne kan ha funnit. Dessutom symboliserar fjärilen själens förvandling. Precis som en larv blir en kokong och sedan en fjäril, går vår själ igenom en liknande resa efter döden. Klicka här för fjärilsurnor.

Fågelformade urnor

Medan fåglar, precis som fjärilar, symboliserar frihet, har de ytterligare en betydelse. Fåglar symboliserar det utomjordiska och mänsklighetens strävanden: frihet och fred. En fågel kan vara en budbärare från livet efter detta eller en symbol för fred (t.ex. fredsduvan). Det är därför fågelformen kan väljas för en urna. Den representerar vackert den jordiska kroppen som lämnar denna värld för det övernaturliga eller livet efter detta. Det är ett vackert sätt att minnas. Klicka här för fågelurnor.



Copyright © 2021 - 2035 | Legend Corporation | All rights reserved